Vrijdag 2 maart 2018
Door: Marian
Blijf op de hoogte en volg Marian & Peter
02 Maart 2018 | Thailand, Ko Chang
Allereerst bedankt voor jullie leuke en lieve reacties,
Is al weer even geleden, maar eindelijk weer tijd voor het verslag.
Op zaterdag 24 februari zijn we vertrokken naar onze volgende bestemming, Ko Tao. Het eerste gedeelte ging over de steile bergwegen naar de haven van Koh Chang. Na een half uurtje wachten konden we als laatste auto op de boot mee. En na nog een half uur stonden we weer op het vaste land. De tocht naast Bangkok kon nu echt beginnen. Onderweg werd het steeds donkerder en ja hoor, het begon te regenen, en niet zo'n klein beetje. Was wel een beetje eng hoor. Rond 18.45 uur waren we in Bangkok bij het treinstation, dus ruim op tijd. De nachttrein vertrekt namelijk om 19.30 uur. Onze plaatsen waren al gereserveerd. Rond 20.30 uur werden de bedden opgemaakt, en konden we gaan liggen en proberen een dutje te doen. Pm 3.45 uur langzaam opgestaan, we moesten nl om 4.15 uur uitstappen in Chumpton.
Iedereen ging aan het loket kaartjes kopen voor de boot, maar gelukkig hadden wij die al. Om 6.00 uur zouden we per bus naar de haven gebracht worden. Dus terug het perron op en daar een ontbijtje genuttigd. Gebakken ei met toast en jus d'orange. Daarna met de bus naar de haven, waar de boot om 7.00 uur vertrok. Na 3 uur varen kwamen we aan op het eiland Ko Tao.
Niet zo groot, veel natuur en omringt door de zee. Aangekomen bij het hotel was onze kamer/huisje boven op de berg. Dat zagen we niet zo zitten, dus geüpgraded naar een "luxere" kamer. Het was maar voor 2 nachten. Daarna heerlijk gezwommen en gerelaxt. s'Avonds heerlijk gegeten aan het strand.
We zijn nu alweer op maandag 26 februari. Vandaag gingen we snorkelen en een bezoek brengen aan het "mooiste" eiland van de wereld. We hebben mooie en verschillende locaties aangedaan, zoals shark bay, AOW leuk bay, Hin Wong Bay, mango bay en tot slot Nang Yuan eiland. We hebben verschillende nemo visjes gezien, en nog veel meer tropische vissen. Het eiland was echt schitterend mooi, met hagelwit zandstrand en turquoise zee. SCHITTEREND .
Dit was een schitterende en mooie dag.
Op dinsdag 27 februari zijn we vertrokken naar Koh Samui. Dit was een boottocht van ongeveer 3 uur. Rond 14.00 uur waren we bij ons hotel. Het Baan Samui resort. Mooie kamers, maar helaas, onze airco werkte niet. De volgende dag kregen we een andere kamer, wat inhield Dat we weer alles moesten inpakken. Maar dat hadden we er wel voor over. Het hotel lig aan het fijne zandstrand en als we voor naar buiten gaan, staan we in de winkelstraat met talloze restaurantjes. Heerlijk toeven hier, met een heerlijke temperatuur. Vandaag 2 maart zijn Peter en ik op een fishing trip gegaan. Vissen op zee. Peter had zo een vrij groet vis aan de haak. Daarna nog verschillende kleine visjes gevangen. Ook hebben we nog midden op zee gezwommen. Al met al weer een leuke dag. Nu staan we op het punt om weer lekker te gaan eten.
Groetjes en veel liefs
Marian en Peter en onze medereizigers Truus en Les
02 Maart 2018 - 13:33
Karin:
Weer genoeg gedaan en gezien lijkt me heel mooi die eilanden nog veel plezier
Grtjs karin -
02 Maart 2018 - 15:45
Emmy:
Hi die vakantiegangers,
Hier droom ik nou van bij -10 graden in Nederland.
Klinkt allemaal geweldig!
Super fijne vakantie en veel plezier in de zon.
Groetjes van Emmy en William. -
02 Maart 2018 - 16:00
Marja:
Hallo daar ,wat een prachtige vakantie weer he ! Om jaloers op te worden ! Geniet nog even want het is zo weer voorbij , maar dit nemen ze jullie niet meer af ! Groeten vanuit een koud Rosmalen -
02 Maart 2018 - 22:23
Ria En Gerard:
Heerlijk om die verslagen te lezen.
Jullie hebben weer een super vakantie -
02 Maart 2018 - 22:26
Ria En Gerard:
Die vis zag er goed uit Peter
Geniet ervan en nog veel plezier
Groetjes van ons -
03 Maart 2018 - 09:42
Corrie En Jan:
Heerlijk als je na een lange reis met de nachttrein aankomt op een prachtig eiland.Als je dan met eigen ogen de witte stranden met die turquoise zee ziet moet dat prachtig zijn. Lekker snorkelen tussen de tropische vissen met al hun kleurtjes. Mooi hoor.En het eten is daar ook vast heerlijk. Anders kun je altijd nog een visje vangen ha ha. Veel plezier nog. Groetjes uit Vught